Skip to content

Läger 2013

Brukspudelläger 2013

SPKv Brukspudelläger 2013

Alla pudlar är välkomna. Enda kravet är att du är medlem i SPK.

I år blir det spår, sök och lydnad, både för nybörjare och mer erfarna.

Rallylydnad är med i år.

NÄR: 22-26 maj
Incheckning onsdag kväll 22 maj. Träningsstart tidigt torsdag morgon. Avslutning söndag 26 maj

VAR: Tånga hed
OBS!! Anmälan skall vara gjord senast den 30 april! 

Anmäl dig till den grupp du tror passar dig bäst, så hjälper vi dig byta ifall du hamnar fel.

Grupp A – spår och lydnad = Nybörjare som inte kommit igång att tävla än. Passar även för nybörjare som vill inrikta sig på lydnad.

Grupp B – Spår och lydnad Grupp för dig som funderar på att tävla Apell och spår.

Grupp C- Tävlingsspår Deltagare jobbar efter sin kunskapsnivå.

Grupp D – Sök Varje hund får 2 sökpass tors, fre., lör. och 1 pass på söndagen. Det blir fokus på Sökgrenen som är komplex och kräver lång inlärningstid.
Med så korta pass som varje hund kommer att köra, så hinner hunden smälta varje nytt pass, och kommer att stegra sitt sökintresse för varje pass.
De som idag redan tränar sök, kommer att kunna vidareutveckla sitt sökarbete.
-krav på god inkallning av lös hund i skog
-hund ska vara över 10 mån
-ok med nybörjarhundar, det blir individanpassad träning.

Eventuell brukslydnad, ifall efterfrågan finns

Grupp E – Lydnad. För ekipage som är intresserade av att tävla lydnad.

Grupp F – Rallylydnad. Rallylydnad är en blandning mellan lydnad/agility/freestyle och passar alla, gammal som ung när det gäller både förare och hund och blev en officiell tävlingssport 1 juli 2011.
Rallylydnad skall utstråla glädje och samarbete och utförs på en bana med 10-20 skyltar, som beskriver vad hund och förare skall göra vid resp. skylt.
Vi kommer att gå igenom rallylydnaden från grunden och gå igenom skyltar som ingår.
Hund som deltar bör vara minst 8 månader.

Boende: Vandrarhem, del i tvåbäddsrum, ingår i lägerpriset. Vill du ha eget rum går det att ordna till en kostnad av 350:- extra.

Mat: Vi har den enorma lyxen att ha en egen kock! Maten ingår också i lägerpriset!

Äter du Specialkost = Meddela detta då du anmäler dig! Kostnad: 2500,- per ekipage. Pg 523317-6 SPKv. Ange namn och bruks.läger Kostnaden gäller Ett ekipage (förare och hund). Om någon utöver det vill följa med så får de betala 1800,- för mat och husrum. De ekipage som bor i husvagn betalar 2400,- för lägret och husvagnsplats med el och eventuellt sällskap i husvagn betalar 1000,- för maten. Vid avbokning före 13/5 återbetalas 1500,- av full lägeravgift samt eventuella tillägg för medföljande. För avbokning därefter krävs läkarintyg för återbetalning.
Ålder: För att orka med och kunna tillgodogöra sig träning mm har vi satt en min ålder på 14 år för ungdomar som vill vara med och träna.

Tänk på! Till spår- och sökgrupperna måste du ha tillgång till bil! Vi kommer INTE att bo och träna på samma ställe så du måste kunna ta dig till de olika träningsplatserna i bil. När vi tränar spår eller sök är det en hund som tränar i taget. Övriga hundar i gruppen förväntas vara i sina bilar. Vi turas om att vakta hundarna i bilarna!

För mer info kontakta:

Kathy & Lasse

033-26 42 62. 0736-63 12 15. 0706-26 42 65

Mail amie-unie@telia.com

För definitivanmälan:

Susanna Sjödahl

0768-66 69 56

suppleanta.vastra@pudelklubben.se
Om du inte får ett bekräftelsemail är det något galet så försök då igen!

Presentation utav 2013 års lägerinstruktörer:

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Grupp B: Lasse & Kathy JohanssonLasse och Kathy Johansson.Har haft pudel i snart 30 år. Förutom en schäfer, 5 pudlar Stora och ToyVi har hållit på med hund i över 40 år. Vi har tävlat Bruks, Lydnad och viltspår. Fött upp Grand Danois, Långhårig dvärgax och de senaste 20 åren Pudel. Har kennel Amie-Unie. SBK instruktörer med kurser i Borås Brukshundklubb. Kathy jobbar som Kennelkonsulent för SKK.Vi kör grupp B, de som är taggade att tävla Appell/Lydnad, vi kommer att vara flexibla och försöka få deltagarna att få ut så mycket som möjligt av lägret. Deltagarna jobbar efter sin nivå och framsteg. Vi skall ha skoj med våra hundar.

//Lasse & Kathy

 IMG_2763 (1) Grupp A: Susanna Sjödahl Vi (Susanna och Kristina) kör grupp A som är nybörjare!Har två storpudelkillar på 2,5 och 1 år. Är i skrivande stund under utbildning till allmänlydnadsinstruktör och är aktiv inom SBK Göteborgsavdelning. Jag tycker det är fantastiskt roligt med samarbetet vi har med våra hundar och brinner lite extra för lydnaden.I lydnaden arbetar man med moment och detaljer men även störningsträning och kedjor. Det är det som gör det s roligt, det är ett ständigt pussel av de olika delarna. Det krävs inga förkunskaper för att vara med utan vi lägger upp träningen helt efter individen. Det viktigaste är att vi har roligt ihop och utvecklas tillsammans!//Susanna Sjödahl

Foto Kristina Branteryd-2 (2) (1)

Grupp A: Kristina BranterydLycklig pudelägare till Iris två år, utbildad allmänlydnadsinstruktör som är med o driver Nyköpings brukshundklubb. Har haft storpudlar, tax, spaniel, vorsteh och kört draghundar. Tycker hundträning är bland det roligast som finns, likaså att försöka få hussar+mattar att tycka det är lika kul som jag gör. Jag har tävlat i drag, lydnad och bruks.I skogsarbetet får vi njuta av att hundarna gör något helt otroligt – spårar. Vi lägger spår efter varje hunds förmåga, du behöver inte ha provat på spår för att kunna vara med och om du spårat en del så gör vi det lagom klurigt att det utvecklar spårförmågan.
//Kristina Branteryd
 Maud Grupp C, Spår och Lydnad: Maud Gustavsson Maud heter jag som ska hålla i Spårgruppen för tävlingsekipage. Jag försöker alltid anpassa träning och råd till varje ekipage och jag tycker det är viktigt att du som deltagare får med dig träningsråd hem som är användbara för dig i din fortsatta träning. Under lägret kommer vi utveckla varje hund i spåret.//Maud Gustavsson
 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Grupp D, Sök: Gunilla (Puh) PerssonVarje hund får 2 sökpass tors, fre, lör och 1 pass på söndagen.
Det blir fokus på Sökgrenen som är komplex och kräver lång inlärningstid.
Med så korta pass som varje hund kommer att köra, så hinner hunden smälta varje varje nytt pass, och kommer att stegra sitt sökintresse för varje pass.
De som idag redan tränar sök, kommer att kunna vidareutveckla sitt sökarbete.
-krav på god inkallning av lös hund i skog
-hund ska vara över 10 mån
-ok med nybörjarhundar, det blir individanpassad träning.//Gunilla Persson
 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Grupp E- Lydnad: Laila JohanssonHej! Ser verkligen fram emot att få vara med på detta läger och träffa för mig nya pudel-människor. Jag och min man bor i norra Värmland, med den mest underbar natur för spår, uppletande och sök och så har jag fastnat för lydnaden! Är utbildad tävlingsinstruktör i SBK. Tävlat Elitlydnad och bruks och viltspår//Laila Johansson

Marjo

Grupp F- Rallylydnad: Marjo Huusko

Det ska bli jätteroligt att hålla i rallylydnadsgruppen och få träffa massa pudelägare och pudlar och framför allt bara ha pudlar på en kurs.
Jag är hundtokig sedan barnsben och är uppvuxen med schäfer och dobermann. Lat och pedant, som jag var i tonåren (idag bara lat), fick min första egna hund bli en dobermann och så även nästkommande hund. Tränade och tävlade i lydnad, spår och bevakning på den tiden.
Idag har jag 3 st weimaraner (stående fågelhundar), Lisa 11 år, Jack 10,5 år och Totte 2,5 år och träning och tävling har i huvudsak bestått av lydnad, rallylydnad, utställning, jaktträning (eftersöksgrenar, viltspår och fält). Under hösten 2010 har jag även provat på freestyle med den yngsta och det var något som jag kan rekommendera till alla som inte har provat på det.
Jag är utbildad SBK instruktör i allmänlydnad och rallylydnad och håller till på Borås Brukshundklubb.

//Marjo Huusko

Brukslägret, arkiv bakåt från 2012

klicka på texten ovan för att komma till sidan! Informationen angående utrustning, vägbeskrivning mm stämmer så gå in här och kolla!

Brukspudelläger 2012!