Välkommen PudelNytts nya redaktör!


Pudelklubben vill rikta ett innerligt Tack! till vår tidigare redaktör Yvonne Karlsson för att hon gjort vår medlemstidning under två år!

Från och med 1:a januari 2015 hälsar vi vår nya redaktör välkommen!

Nedan följer en presentation:

Ny redaktör för PudelNytt är jag, Jessica Björling Brännlund, en 70-talist som bor på en gård utanför Härnösand med man, hundar, fåglar, får och ett stort gäng koikarpar. Jag är utbildad originalare (layoutare) och har ett eget litet företag sedan 2005 där jag designar några ras- och specialklubbstidningar, besökskartor, annonser och lite annat smått och gott på trycksaksfronten. Det är verkligen lyx att få kombinera mina två intressen för hundar och trycksakslayout på detta sätt, samt att kunna jobba hemifrån så att jag alltid kan umgås med mina hundar.

Jag är uppvuxen med hundar, då min mamma födde upp labrador i liten skala under min uppväxt. Min egen ras är dock chow chow, som jag ägt sedan slutet av 1980-talet och föder upp under kennelnamnet Gurkans sedan slutet av 1990-talet. I huset har det tidigare funnits en mastiff och sedan några år tillbaka har vi även en mycket trevlig liten mops tillsammans med chowarna.

Jag är auktoriserad ringsekreterare sedan 1989 och arbetar aktivt som detta flera gånger per år och ibland dömer jag inofficiellt. Vintern 2014 utbildade jag mig till CUA (certifierad utställnigsarrangör) och jag är en allt-i-allo in min egen rasklubb där jag främst har hand om medlemstidning, hemsida och infomaterial samt är med och jobbar med den årliga rasspecialen.

Även om jag själv inte är aktiv inom något annat än utställning med mina hundar, så har jag ett brett hundintresse och tycker det är jätteroligt att få lära mig mer om olika raser. Att få möjligheten att få se mer av pudelvärlden genom arbetet med er medlemstidning ser jag fram emot.

jessica-och-hundar_120507