Aktuella kullar – nytt utseende

Just nu är det högt tryck på valpar och av våra sidor på hemsidan är “Aktuella kullar” en av de mest besökta. Där har uppfödare möjlighet att lägga ut sina kullar för hänvisning om kullen uppfyller valphänvisningsreglerna.

Tidigare har kullarna på denna sida presenterats genom pdf-filer; en fil för toy/dvärg-, en för mellan- och en för storpudel. Nu går vi in i en ny era med den nya hemsidan och detta är ett av de områden vi har jobbat med för att förbättra användarvänligheten – både för dig som besökare och för dig som uppfödare.

Det innebär en lättare överblick över vilka kullar som finns för hänvisning!
Kullarna presenteras på en gemensam sida med bild och kort information om uppfödaren samt förväntat födelsedatum. Vill du veta mer om en specifik kull klickar du på bilden eller rubriken och hela kullinformationen kommer upp på en egen sida. Du kan också söka på kullar om du söker efter en valp i en särskild storlek, färg, eller vart i landet uppfödaren finns etc.

Som uppfödare blir det också en del förändringar – du kommer själv logga in på hemsidan och administrera din hänvisning via “mina valpkullar”. Efter att du skapat ett konto/login så kan du skicka in nya hänvisningar via ett formulär, du gör sedan uppdateringar själv under resans gång (födelsedatum, antal födda, byter bilder m.m). Mer information om hur du går tillväga går att läsa under rubriken “För Uppfödare – att hänvisa en kull”.

Vi hoppas att detta ska bidra till att användarvänligheten för alla parter blir lättare och ser framemot att sidan fylls av nya hänvisningar.

Aktuella kullar hittar du här