Skip to content

Du bör välja din pudel med stor omsorg då ni förhoppningsvis kommer att tillbringa 10-15 år tillsammans. För att ditt köp skall bli lyckat och att du får den hund som du söker är det viktigt att du tänkt igenom köpet noga.

Svenska Pudelklubben (SPK) anordnar flera olika aktiviteter runt om i landet där du kan passa på att titta, träffa och prata pudel med alla olika sorters pudelägare. Finns möjlighet så åk gärna och hälsa på hos uppfödare för att träffa både denne och dess hundar, det ska kännas rätt från bådas håll i valet av uppfödare och valpköpare så det kan vara bra att ta kontakt i god tid inför ett planerat hundköp. I SPKs uppfödarregister hittar du kontaktuppgifter till olika pudeluppfödare i hela vårt avlånga land.

Uppfödare anslutna till Svenska Kennelklubben (SKK) har förbundit sig till att följa SKKs regelverk gällande avel och registrering. Det ger dig en trygghet i ditt valpköp av en registrerad hund;

  • att valpens föräldrar har utfört de undersökningar som krävs för rasen
  • att valpen levereras med en stamtavla som är ett bevis för valpens härkomst
  • att valpen levereras ID-märkt med chip (eller tatuering)
  • att valpen levereras med ett köpeavtal som både du och uppfödaren skall skriva på
  • att valpen är veterinärbesiktad vid leverans, intyget får ej vara äldre än 7 dagar.

Ägarregistrering
Jordbruksverket är den myndighet som handhar ägarregistrering av hundar, när du köpt en valp (eller vuxen hund) så skall du som ägare kopplas till hundens ID-märkning. Detta görs antingen genom ifyllande av en blankett eller via Jordbruksverkets E-tjänst.

En hund som är registrerad i jordbruksverket är knuten till en ägare och dess kontaktuppgifter.  Det säger ingenting om hur den vuxit upp, vilka dess föräldrar är eller att det är en renrasig hund. Även blandraser skall ägarregistreras.

 

Aktuella kullar

Aktuella kullar

Om rasen

Om rasen

Bli medlem idag!

Bli medlem idag!

Facebook Pagelike Widget
Våra huvudsponsorer

Vill du synas här?

Ta kontakt med centralstyrelsen för mer information om sponsorsavtal.