Nybörjaragility 30 mars

En underbar vårdag som gjord för agilityträning utomhus.

Då höll vi till inne men pudlarna klagade inte. Tvärtom! De verkade vara väldigt nöjda med övningarna. Denna gången kom det fyra storpudlar och en dvärg. I agilitysammanhang brukar det alltid vara omvända förhållandet, så det var lite speciellt.

Svarta dvärgpudeln Sture utmärkte sig i december med sin enorma fart. Nu fick han konkurrens av likalede svarta storpudeln Ragnar, som fyllt 9 år dagen före. Ragnar hade aldrig varit i kontakt med agility men han trivdes som fisken i vattnet. Han tvekade inte och gjorde alla övningar i full fart.

Tre silverpudlar, nej jag vet att det heter grå men det låter finare med silver, var de andra deltagarna. Asta var lika glad och vild som förra gången. Franceska var också på hugget medan den andra nykomlingen, Sweet,  till att börja med var lite mera försiktig.  Hon gjorde i alla fall alla övningarna och såg jätteglad ut.

Efter agilityn fikade vi tvåbenta. Då kom någon på att inga foton tagits och jag hämtade kameran. En sak är säker; efter agilitykarriären ska jag i alla fall inte byta till fotograf. Eftersom jag lovat lägga ut bilder, så måste jag hålla löftet. Jag får väl låtsas att det var farten, som orsakade oskärpan!

Det blev ett gruppfoto men tyvärr hade Ragnar med ålderns rätt dragit sig tillbaka för siesta, så han är inte med på foto. Alla silvertikarna kollar intresserat om Sture verkligen får godis.

Det var lika roligt som vanligt att träffa och lära ut lite agility till pudlar och deras mattar och hussar.

Berit

085 091089088083