Agility

Lördagen den 31 januari var det agilityträning för pudlar i Olseröd. Det snöade under natten men som tur var blev det inte värre än att alla kunde ta sig dit.

Sex stycken pudlar kom till hallen varav fyra deltog i nybörjarträningen. Yngst var lilla Ropa, storpudelvalp på 11 veckor. Oroa er inte! Hon hoppade inte över hinder men sprang med stor glädje mellan hinderstöden med pinnar liggande på golvet. Ändå var det som om Ropa fattade galoppen och skuttade till lite över pinnarna. Efter ett första försiktig försök att ta sig genom en tunnel, så visade Ropa sedan inga som helst tveksamheter.

Det är alltid jättekul att hålla agilitykurs och få tillfälle att iaktta hur olika pudlar möter de utmaningar de ställs inför.

En vuxen storpudel for genom både rak  och makaronformad tunnel med full fart samt klarade hinderna  utan tvekan.

En mellanpudel var enormt snabb över hinderna men till att börja med lite mera försiktig med tunnlarna. Sedan gick allt som en dans.

Den andra mellanpudel var lite tveksam när det gällde hinder men blev mycket frimodigare när det det handlade om att springa genom tunneln och sedan ta två hopphinder efter tunneln.

Avslutningsvis fick vi tvåbenta vår belöning i form av kaffe och kladdkaka.

Precis som vanligt visade sig min fotograferingskonst inte vara så värst framstående men i avvaktan på utlovade foton från kursdeltagarna, så skickar jag med mina mediokra alster.

Berit

004 005 006 009 011