Föreläsning om färggenetik med professor Hilde Nybom

Välkomna på föreläsning om Färggenetik med Professor Hilde Nybom.

Hilde kommer att visa bilder på olika pälsfärger och berätta om deras genetiska bakgrund. För vissa av dessa gener finns det numera DNA-tester vilket kan ge värdefull information i avelsarbetet.

Presentation Hilde Nybom

På jobbet (jag är professor på Balsgård, Sveriges Lantbruksuniversitet) arbetar jag med både teoretisk och praktisk genetik vilket bland annat innefattar framställandet av nya äpplesorter. På min fritid har det bara handlat om djur istället. Jag födde således upp både akvariefiskar och guldhamstrar i barnkammaren. När jag sedan drabbades av det nästan obligatoriska hästdillet som tonåring, blev det några föl också. Men hästuppfödningen blev väldigt opraktisk och dyrbar eftersom jag inte hade någon egen gård. Livet blev mycket enklare och trevligare när jag istället övergick till hund! I familjen hade vi faktiskt två svarta mellanpudlar när jag växte upp. Men min första egna hund, ‘Lakka’, var en wheaten terrier som jag köpte från Finland 1985, och sedan tävlade med i agility, bruks, lydnad och på utställningar. Redan två år senare föddes första valpkullen med kennelnamnet Lakkas, och sedan har det bara rullat på. Hittills har jag haft 39 kullar och det är fortfarande roligt. Jag har även varit aktiv inom föreningslivet, och just nu är jag sekreterare i rasklubben. Mer om mig och min uppfödning kan ni läsa på hemsidan: www.Lakkas.se

HildeNybom

Datum:  Tisdagen den 26 maj

Tid:  kl. 1830 – 2130

Plats:  Vindelvägen 11, Eslöv – Bakom Bil Månsson

Avgift: Kostnadsfritt

För att deltaga skall du vara med i Svenska Pudelklubben och det gäller även medföljande personer.

Anmälan görs till Helena Ingvarson på e-post uppfodarkommitten.sodra@pudelklubben.se senast den 24 maj

SPK bjuder på fika!

Väl mött!