Kurs i vardagsklippning – 9/4 2022 med Lena & Viktoria

Klippkurs Skillingaryd

Välkomna att anmäla er till vår populära kurs i vardagsvård och grundläggande klippning

Kursledare är Lena Faag och Viktoria Ekfeldt

Lena har gedigen erfarenhet som professionell hundklippare efter 35 år i yrket. Hon föder upp storpudel i liten skala under kennelnamnet Vavoom. I familjen finns två storpudlar den ena är 13 år och den andra 9 månader.  På fritiden tränar och tävlar Lena i Lydnad, rallylydnad, nosework och ställer även ut sina hundar lite grann.

Victoria har tre storpudlar som är 13 år, 7 år och 9 månader. Hon har lärt sig klippa sina hundar själv genom att gå klippkurser samt tränat och övat på sina egna hundar. Viktoria tränar och tävlar i lydnad & rallylydnad samt ställer ut. Hon är även en aktiv ledare i SBK och sitter även i styrelsen. Viktoria är också ombud för Pudelklubbens södra avdelning i Småland.

Under fm går vi igenom vilka redskap man använder när man borstar, kardar och kammar sin hund samt hur man använder dessa verktyg med rätt teknik. Vi ger tips på hur man kontrollerar att hunden är tovfri och reder ut ev. tovor mm. Vi går igenom klippning av nos och tassar samt skötsel av öron etc. Vi visar maskinklippning och saxklippning av mössa och ben.

Under em klipper ni er egen hund med stöd och tips av oss.

Ni kommer med er nybadade och rak fönade hund. Ni får feedback på bad och föning och vid behov visar vi rätt teknik vid föning.

Ta med egna verktyg, klippmaskin, borste, karda, kam, klotång etc och ett trimbord

(Vi har tre trimbord om man behöver låna.)

Var: SBK Attila i Skillingaryd

När: lördagen den 9/4

Kl: 10:00 – 17:00

Pris med hund: 500kr.

Pris utan hund: 250kr

Fika och lunch ingår i priset (anmäl specialkost i samband med anmälan)

Max antal med hund: 8 

Anmälan görs till vickan.carlsson@hotmail.com  senast 1/4

Kursavgiften sätts in på BG 5798-0633 och märks vardagsvård 9/4 och ditt namn.

Först till kvarn gäller och man måste vara medlem i Pudelklubben för att delta

OBS! Anmälan är bindande.

 

Varmt Välkomna!