Skip to content
Annandag Påsk

 

Publicerad 2 april 2013

 

Annandag Påsk inföll i år på första april, men jag nämnde helt avsiktligt aldrig någon datum när Pudelklubbens södra avdelning inbjöd till pudelaktiviteter på Höörs Brukshundklubb. Tänk, om nån skulle tro att det var ett aprilskämt!

Det var en strålande solig dag med åtta plusgrader i skuggan och till vår stora glädje kom det 17 personer medförande 22 hundar. Dvärgschnauzern och Springerspanieln kände sig förhoppningsvis väl till rätta bland alla pudlarna.

Hundarna skulle få prova på agility. Hopp över hinder var inget problem även om några pudlar var lite skeptiska till att börja med. En gick försiktigt över med ett ben i taget men nästan allt går, om bara godiset är tillräckligt lockande.

Tunnlarna var ganska skrämmande för en del och ett par stycken nekade bestämt att ens sticka in huvudet i dem. Inte ens godisförsedd lockande matte i andra änden på tunneln kunde ändra på beslutet att vägra springa genom dem. Somliga, däribland en liten femmånaders valp, valde att självmant springa upp och nerför det stora A-hindret- något som absolut inte ingick i planeringen.

Alla hundarna sover säkert gott i natt efter den mängd av intryck de fick. Ägarna också? Dessa fick sig nämligen en massa tips och idéer till livs om hur man kan träna. Träna ute, inne och med diverse enkla grejer. Jag påstår att det bara är brist på fantasi som utgör begränsningen.

Om jag hade fått hållas hade jag väl pratat fortfarande. Det var så trevligt och jag hoppas verkligen att vi kan göra om det här. Tack alla glada deltagare!

Berit