Skip to content

Lördagen den 7 november var vi ett glatt gäng som träffades på Agilityfabriken med våra pälsklingar. Först på schemat stod agility för rutinerade ekipage. Vi fick köra en rolig bana med mycket bakombyten in i tunnlar. Även träning på slalom hann vi med. Vi hann bli rejält trötta i både kropp och knopp. Efter lunch fanns det möjlighet att prova på för de som inte kört agility innan. Instruktör för dagen var Annika Ingvarsson som själv tävlar framgångsrikt med sina pudlar. Agility är en fartfylld sport där det gäller att visa hunden vart den ska på en bana med ca 20 hinder. A och O är tajmingen i din handling (signalerna till hunden). Det gäller att ta sig i mål utan fel och med snabbast tid. När jag i år tävlade agility på en stor fyradagarstävling var pudeln en av de vanligaste raserna i mediumklassen.

Efter att ha fått många bra tips på agiltyplanen fick vi möjlighet att diskutera hundfotografering med Zoltan Sabo. Han berättade om hur viktigt det är med bildens komposition och att man behöver vara minst tre personer för att ta den perfekta hundbilden. Diskussionen avslutades med att hundarna blev fotograferade både över agilityhinder och i profil i den vackra naturen.

Dagen avslutades, för vår del, med en introduktion i den nya, växande grenen Nosework. Sofie Brodén berättade om hur man lär in nya dofter, i detta fallet Eucalyptus. Vi fick även prova på att söka efter doften i olika typer av behållare. Allt

från möbeltassar på väggen till tops instoppade i sugrör. I skrivande stund tränar husse med hundarna med tops gömd i en toarulle. För naturligtvis köpte vi en flaska med eucalypusdoft med oss hem.

Maria Lindh med

Kuling – RLDF Sine Cera Karelin

Bessie – RLDF My Sun’s Fat Bottomed Girl