Skip to content

Den 18/4 träffades jag och en liten, men tapper skara kursdeltagare på mitt trim i Karlskrona.

Vi började dagen med lite allmänt pudelprat och fika efter presentation av oss själva. Allt för att bryta isen och få en mjukstart. Sen gick vi med raska steg över till att gå igenom vilka verktyg vi behöver för att kunna sköta en pudelpäls på bästa sätt. Och även hur vi använder dem olika sakerna och vad vi ska tänka på när vi inhandlar dem. En god stund gick åt att känna och prova olika saxar och se vilken skillnad det kan vara mellan olika modeller. Eftersom det inte finns en universalsax som passar alla, så var det lite olika uppfattningar vad som kändes bra i handen.

 

Nu kände sig deltagarna redo för att få upp en hund på bordet. Samtidigt som jag klippte en av hundarna så förklarade jag vad jag gjorde och hur jag tänkte. Jag försökte få med så mycket goda råd och tips som möjligt under tiden. Hur ser domaren på hunden från vilken vinkel osv osv. Att titta på sin hund både på bordet men också på golvet för att lägga vissa linjer rätt var ett av tipsen som alla tog till sig.

 

Sen var det enskild klippning och alla provade på att klippa och försökte komma ihåg vad jag sagt. En del suckar kunde höras men också glada skratt.  Till slut hade vi lite genomgång och tips vid uppsättning av gummiband och vad man ska tänka på då.

 

Jag vill tacka alla deltagarna för en jättetrevlig dag och hoppas att ni vågar sätta saxen i pälsen när ni kommer hem och jag inte står och tittar över axeln på er.

 

MVH

Anki, kennel Jawazza