Skip to content

Lördagen 2 maj var det dags för klippkurs Fortsättning hos Louise Ekblad i Svedala  2 deltagare (tyvärr blev 2 deltagare sjuka och kunde inte komma) mötte upp med saxen i högsta hugg. Under kursen lärde de sig mycket nytt om pälsvård, saxar och olika klipptekniker. Deltagarnas pudlar blev båda mycket tjusiga under dagen, efter tips, hjälp och uppmuntrande tillrop från Louise. Både pudlar och ägare var trötta och nöjda vid kursens slut.

Dagen efter Fortsättningskursen, söndagen 3 maj var det dags för en ny kurs för Nybörjare, även denna hos Louise Ekblad. 3 st förväntansfulla deltagare anlände till trimmet utanför Svedala. Många råd och tips om hur pudelpäls ska skötas och vårdas för att hålla sig frisk och stark gavs av Louise som sedan släppte loss deltagarna att klippa sin pudel. Hela tiden fanns hon som stöd och visade hur det bäst skulle göras. Även efter denna kursen var deltagarna trötta och mycket nöjda.

/Lena Lundgren

Klippkurs Lördagen den 2 maj 2015

Min första klippkurs.

Mitt intresse för pälsvård har kommit på senare år, vilket innebär att min hund Pisco, 6 år, inte är van sedan valptiden med allt som hör där till. Under resans gång har det gått bättre och bättre, Pisco börjar vänja sig och jag har lärt mig massor. För Pisco är tassar mycket känsligt och klippa frisyr helt nytt för mig, här behövde vi hjälp! Jag anmälde oss till vår första klippkurs.

Fredag tillbringade jag dagen med att klippa nos, tvätta och föna. Lördag morgon körde vi ner till Svedala Hundtrim för vår första kurs med kursledare Louise Ekbladh. Under hela resan undrade Pisco vart vi var på väg, väl framme gick han rätt in i den fantastiska trim lokalen med viftande svans. Louise välkomnade oss varmt med en god fika och började med en pudel genomgång.

Sen var det dags att ställa våra hundar på borden för att klippa en pudelfrisyr. Att använda en trimmer och skapa en frisyr var nytt och spännande, men nervöst. Använda sax var helt nytt för mig. Louise visade och förklarade hur man skall klippa sin hund, sen klippte vi själva. Louise visade olika saxar som vi fick testa och känna oss för, jag har nu funnit saxen jag skall investera i. Vi lärde oss en massa nya trix. Det var fantastiskt att få egen tid med Louise under kursens gång.

Pisco blev så fin, jag är super nöjd! Jag kommer anmäla mig till nästa kurs igen.

Tack Louise för en fantastisk trevlig och lärorik dag! Jag kommer på nästa kurs!

Cheers,

Helena Ingvarson