Fredagsintervju med Ewa Forshult

Ännu en fredag och idag träffar vi Ewa Forshult.

Ewa har haft pudel i olika storlekar i dryga 40 år och hon måste vara en av de personer som bäst visar vilken härlig allroundras vi har. Man kan träffa på Ewa på utställning, på lydnadsplanen, agilitytävlingar och så vidare. Hon har till och med tävlat lag-SM i agility!

Trevlig läsning och en härlig helg!

    

Fredagsintervju med Ewa Forshult
Fredagsintervju med Ewa Forshult
Fredagsintervju med Ewa Forshult

Hej Ewa! Vad har du för pudlar idag?

Mina pudlar idag är GÖSTA brun mellanpudel från Esswalds född -13, viltspårschampion, tävlar klass 3 i agility och klass 2 i hopp, älskar att spåra.

TAGE aprikosröd mellanpudel från Happy Life född -16 viltspårschampion, tävlar klass 2 i agility är klar för Hopp klass 3. I NW är det klass 2 TSM och klass 1 i TEM, tävlar lite i specialsök. Tage älskar att träna och tävla oavsett vad vi ger oss in på.

HASSE aprikosröd storpudel från Vita de Cane född -18 kom då vi längtade efter en storpudel igen, Viltspårschampion, tränar agility, NW och Hoopers, utställd med framgång. Hasse är en härlig, vänlig och helt underbar kille och vi kommer att ha mycket roligt tillsammans.

Hur länge har du haft pudel och vad var det som gjorde att du föll för rasen?

Alltid längtat efter pudel och efter 1 tax, 2 stövare och 1 blodhund så blev det äntligen pudel -78 storpudel TILDA från Hildehaus. Tävlade lite lydnad men mest var vi bara tillsammans i stallet och ute på ridturer.

Du är aktiv i många delar av hundsporten med dina hundar. Har du alltid varit det?

Ja, jag har alltid varit engagerad i olika delar av hundsporten. 1990 kom den vita storpudeln ALMA-COGAN, den tjejen var en underbar diva och var mest med husse så där var det mest aktiviteter till vardags. 1994 kom bruna storpudeln HJÖRDIS från Husaren’s, vi tävlade upp till elit i lydnad. Hon var en underbar och speciell tjej som behöll sin härliga bruna färg hela livet. 1997 kom vita storpudeln SIGNE från Estang’s, vi tävlade upp till elit i lydnad och hon var en riktig arbetsmyra,

2004 kom den vita storpudeln HEDVIG från Carolines’s, att träna olika grejer var inte så kul men i agility tog vi oss till klass 2 dock var hon mer för det flärdfulla livet som att åka cabriolet. 2007 flyttade vita storpudeln TURE från Estang’s hem till oss. Vi tävlade agility men inte med någon vidare framgång men Ture och jag var själsfränder och hade väldigt roligt och den som sett Ture på agilityplanen minns honom säkert. Ture är också fotomodell på Nya Varvets Hundskolas planscher.

Man kan säga att det är lite av en valpboom nu och många har precis hämtat hem eller ska hämta hem en liten pudel som ny familjemedlem. Vad skulle du ge en ny pudelägare för tips att tänka på de första veckorna med sin nya valp?

De råd jag vill ge till valpköpare är att ta vara på den första tiden så att valpen blir trygg i sitt nya hem och att man grundlägger vanor som man vill ha i många år framåt. Jag upplever att det som valpen lär sig under de första levnadsmånaderna sitter resten av livet.

Vad är ditt bästa pudelminne?

Jag har många underbara minnen men om jag skall begränsa mig så är ett sådant när Ture och jag var med på Scandinavium och visade upp agility. Eller när Tage gjort fina resultat i NoseWork och agility men högst på listan är nog ändå när Gösta och jag tävlade Lag-SM i agility i Östersund 2017 tillsammans med Göstas syster Muscot och de båda bröderna Semillon och SuperGösta.