Fredagsintervju med Jennifer Petri

Idag får vi träffa Jennifer Petri som är en relativt ny pudelägare. Visst är hon uppvuxen med pudel men det är något helt annat att ha sin alldeles egen hund. Jennifer har tillsammans med sin sambo en storpudeltik som är med dem på allt de gör och det verkar Nami trivas väldigt bra med. Vi är jätteglada att vi fick intervjua dig Jennifer och hoppas att vi får se mycket mer av dig i framtiden!

Fredagsintervju med Jennifer Petri
Fredagsintervju med Jennifer Petri
Fredagsintervju med Jennifer Petri

Vad har du för hund idag?

Idag har jag en ettårig storpudel tik som heter Nami!

Hur länge har du haft pudel och vad var det som gjorde att du skaffade pudel?

Man kan väl nästan säga att jag är “born and raised” på hundutställning – bland alla pudlar! Vi har alltid haft pudlar i familjen, mamma Lena Petri är en riktig pudeltant så det har hittills varit 26 härliga år med denna fantastiska ras.

Det var dock så nyss som för ett år sedan som jag och min sambo bestämde oss för att skaffa vår alldeles egna pudel. Vi kände att det blev lite för tomt i lägenheten utan tassandet på golvet och pudelfnatt i soffan!

Du har växt upp med hund men har nu din första egna. Är allt som du tänkte dig? Är det något som du blivit förvånad över eller som du inte alls hade i åtanke innan ni hämtade hem den lilla valpen?

Livet med hund är väldigt mycket enklare när man själv inte är ägare. Men när man själv måste dra på stövlarna klockan 7 på morgonen och gå ut i ösregn så är man otroligt tacksam för att man kunde välja om man ville hänga med ut på promenad eller inte när man bodde hemma.

Nu är det bara att ta på kläder efter väder och bita ihop!  Vi har haft det förvånansvärt lätt med Nami ända sedan vi hämtade hem henne. Den största skillnaden är nog dock att man är den personen som har 100% ansvar över det här lilla livet. Så jag var nog lite av en hönsmamma i början och sms-ade min mamma varje dag med frågor.

Det enda jag kan tänka på som jag inte riktigt var förberedd på är hur snabba valpar kan vara med att hitta det ena och det andra att tugga på. Helt plötsligt lägger man märke till ALLT som ligger utspritt på gatan, snacka om att man får hökögon!

Vad har du för tips till andra som ska hämta hem sin första valp? Vad ska man veta innan valpen sätter tassarna innanför dörren?

Jag skulle nog säga att det är bra att läsa på om valpar innan man får hem sin lilla pälskling! Jag lärde mig en massa nytt, när jag sökte på webben, som jag inte visste om tidigare.

Anmäl er till valpkurs!! Det är så himla nyttigt för både ägare och valp.

Hör dig också för om det finns någon bekant med gamla koppel och halsband. Valpar är ju så himla söta men man ska inte underskatta deras sylvassa tänder! Rätt som det är så kör den tänderna i kopplet och börjar köra dragkamp, då är det inte så kul om man precis köpt ett sprillans nytt koppel.

Ha alltid tre bajspåsar med dig. Lita på mina ord!

Valpar kan faktiskt vara ganska hemska och jobbiga, det är tur att de är så söta! Som tur är så förtränger man allt det jobbiga efter ett tag. Så håll ut!

Vad är ditt bästa pudelminne?

    Det är nog helt omöjligt att säga vilket som är det bästa. Men någonting som fortsätter vara min höjdpunkt varje dag är på morgonen när jag dricker mitt morgonkaffe i soffan och Nami lägger sig bredvid på rygg för lite magkli. Lite pudelmys på morgonen gör allting så mycket bättre!