Kurser hösten 2022

 • Hej alla Pudelvänner – nu har vi börjat att lägga upp höstens kursen och vill tipsa er om följande aktiviteter:
   
  Pälsvårdskurs – Lär dig klippa nos & tassar
  På den här kursen får du lära dig allt om hur du klipper pälsen på nos och tassar och praktisera det på din egen pudel. Ta med din egen klippmaskin.
  Lär dig klippa nos & tassar
  Datum: 17/8 -2022Tid: 18.00 -21.00Plats: Klubblokalen i GubbängenLedare: Helena GarliKostnad: 400:-/deltagare (200:-/medföljande familjemedlem i mån av plats)Anmälan görs via denna länk: https://forms.gle/tqaPVJESnNGah4p99
   
  Pälsvårdskurs – Grund/Vardagsklippning
  Här kommer du att få lära dig att klippa en enkel vardagsfrisyr med maskin.
  Ni kommer även att få se hur man klipper hätta och ben med sax.
  Detta är en nybörjarkurs för dig som vill klippa din pudel själv och få en enkel kort och mer sportig vardagsfrisyr. Maskinklipp nos och tassar dagarna före kursen.
  Ett krav är att din pudeln ska vara nybadad, fönad och tovfri för få ett så bra resultat som möjligt.
  Datum: 27 augusti 2022
  Tid: 10-16 ca
  Kostnad: 975:-/deltagare (halva avgiften för medföljande familjemedlem i mån av plats).
  Ledare: Helena Garli
  Plats: Klubblokalen i Gubbängen
  Anmälan sker via denna länk:
  https://forms.gle/DNs7QUi1hsXJ1mXk8
   
  Valpkurs
  Kursen är på 6 tillfällen. Den riktar sig till valpar från 3 månader och upp till 6 månader vid kursstart.Vi lägger självklart fokus på en trevlig och positiv inlärning.I kursen ingår övningar i moment som t ex kontakt, följsamhet, inkallning, gå fint i koppel, hantering och nosaktiviteter.Sammanfattningsvis kommer vi jobba för att forma en god grund för en trevlig och rolig relation mellan dig och din pudel. Både nu och för framtiden.
  ValpkursDatum: Tisdagar 23/8 – 6ggr, slut 27/9 totalt 6 tillfällen.Tid: kl. 18.00-19.30Instruktör: Helena GarliPlats: Klubblokalen i GubbängenKostnad: 1.200:-/deltagare (halv kursavgift/medföljande familjemedlem i mån av plats)Anmälan: Sker via denna länk: https://forms.gle/1UKNcxjk5unscUGr9
   
  Handler/Ringträningskurs
  Datum: 23 och 30 augusti 2022
  Tid: 18.30-20.00
  Plats: Gubbängen
  Instruktör: Leone Nyman
  Avgift: 200kr/deltagare
  Instruktör: Leone Nyman 073/7010791
  Anmälan görs via denna länk:
  https://forms.gle/jzFHnJcYE3AuaQG37
   
  Vi träffas för att träna handling tillammans utomhus. Trimbord finns.
  Här kommer du att få träna på att visa din pudel på ett positivt sätt i ringen.
   

  GRUNDKURS/VARDAGSLYDNAD

  Datum: onsdag start 24/8 – 5ggr, slut 21/9Tid: kl. 18.00-19.30Instruktör: Helena GarliPlats: Klubblokalen i GubbängenKostnad: 1.100:-/deltagare (halv kursavgift/medföljande familjemedlem i mån av plats)Anmälan: Sker via denna länk: https://forms.gle/C2ezbXnBWywiwHUv9
  Grundkurs i vardagslydnad är en kurs på 6 tillfällen som riktar sig till hundägare med pudel på 6 månader och äldre.Den är utformad för att dels vara en fortsättning efter att du gått en valpkurs, men passar också bra för dig som inte gått någon kurs innan. Vi går igenom övningar i kontakt, följsamhet/koppel, inkallning, passivitet, lek, sitt, ligg, hantering & hälsa fint.Sammanfattningsvis kommer vi jobba för att forma en god grund för en trevlig och rolig relation mellan dig och din pudel. Både nu och för framtiden.
  NoseWork Grund/nybörjarkurs
  På den här kursen kommer du att få lära dig grunderna i Nose Work och söka efter doften Eucalyptus.
  Datum: måndagar 29 aug, 5 sept, 12 sept, 19 sept 2022.Tid: 17:30-19:00Plats: Klubblokalen, GubbängenInstruktör: Johanna TakKostnad: 1 150:-/person (halv kursavgift för medföljande familjemedlem i mån av plats)
  Anmälan: Sker via denna länk: https://forms.gle/rmZHh2kAvRBX2yrt5
   
  NoseWork är en relativt ny hundsport i Sverige som har blivit en av de mest populära aktiviteterna. Den startade 2006 i södra Kalifornien och har på kort tid vuxit stort i USA och Kanada. Men man måste inte tävla, det är också ett perfekt sätt att aktivera sin hund både fysiskt o mentalt. Hunden får arbeta självständigt och använda och stimulera sitt absolut viktigaste sinne; luktsinnet! Nose Work innebär sökövningar som man kan göra både inom- och utomhus. Hunden tränas att känna igen och markera tre olika dofter; Eucalyptus, Lagerblad och Lavendel. Nose Work passar alla hundar oavsett ras, storlek, temperament och grad av arbetslust, och är bara så roligt för både hund och ägare.
   
  NoseWork fortsättningskurs
  Datum: 29 aug, 5 sept, 12 sept, 19 sept Tid: 19:30-21:00Plats: Klubblokalen, GubbängenInstruktör: Johanna TakKostnad: 1 150:-/person (halv kursavgift för medföljande familjemedlem i mån av plats)Anmälan: Sker via denna länk: https://forms.gle/29Q8m3kDUkpmBUmZ9
  På den här Nosework kursen kommer vi att fortsätta att jobba på grunderna och träna på bla banor i olika miljöer och de fyra momenten.Här krävs det att du gått nybörjarkursen och/eller din pudel kan doften.
   
  Pudelspecial på hunderbanan. –  FAVORIT I REPRIS!!
  Ge dig och din hund en upplevelse på vårt evenemang Pudelspecial på Hunderbanan i Norrtälje!
  Datum: Söndag 4 september 2022Tid: kl. 1​2-15.00Kostnad: kr 200/ekipage dvs 1 förare + 1 pudel. Har du med flera hundar utgår en kostnad av 50kr/hund. En medföljande familjemedlem utan hund går med gratis men måste göra en egen anmälan.Plats: Uddeboövägen 104, Norrtälje
  Anmälan: sker vi adenna länk: https://forms.gle/8Kacw7hyv7EoPexr5
  Viktigt att ni anger antal pudlar du kommer att ha med dig när du anmäler dig då arrangören har en maxgräns på antal deltagare.
   
  HUNDerbanan erbjuder aktivering för din hund i form av olika stationer som kräver fokusering, ibland balans och stundom mod.
  Utmaningar för alla vovvar placerad i vacker skogsmiljö.
  Det är ca 30 stationer och de ligger glest.
  Ett par av dem är inhägnade där hunden kan gå lös och jobba men i övrigt arbetar hunden i koppel​​.

  Vi månar särskilt om den osäkra hunden och erbjuder möjligheter till miljöträning. Tanken är att du och din hund ska ha roligt när ni är här och att du kan ta med övningar hem att använda i vardagen.”

   
  Viltspår – prova på
  Datum: söndag 9 oktober 2022
  Tid: 14.00-17.00
  Instruktör: Linda Bodin, Hundorado
  Kostnad: 750:-/person (halv kursavgift per medföljande familjemedlem i mån av plats)
  Plats: Lilla Flatenbadet
  Anmälan: Sker via denna länk  https://forms.gle/yjygnVoyfn5z6kKr6
  Låt din pudel under ordnade former få uppleva en del av jakten.
  Hunden får som aktivering använda sin nos för att följa ett klöv- & blodspår med olika klurigheter på vägen. Du får lära dig en toppenaktivering för din hund och det är också en bra grund för dig som vill göra anlagsprov och tävla i viltspår.
   
   
   
  Arrangemangen hålls i samarbete med Studiefrämjandet.
   
  Mer kurser och aktiviter kommer läggas upp inom kort på våra hemsidor 😄