Gerty Steffenburg Nordenström 90 år

Vi gratulerar Gerty Steffenburg Nordenström som fyller 90 år den 15 november!

Vill du veta mer om Gerty så kan du läsa i PudelNytt nr 3 2021

 

Här har vi samlat några hälsningar till henne;

Jag har känt Gerty sedan jag var 18 år och vi skaffade vår första pudel i familjen. Ganska snart introducerade Gerty oss i utställningsvärlden och det dröjde inte länge förrän vi kuskade land och rike runt med bilen full av hundar. Gerty körde som en biltjuv och ingenting var omöjligt – så mycket skoj vi hade! För bara några år sedan gjorde vi en liknande utställningsresa igen, ner till Växjö, och den goa känslan finns där än. Åren går, men Gerty består!

Hälsningar Lotta Gauffin

________

Jag känner Gerty genom styrelsearbete inom SKK Södra Älvsborg sedan början på 90-talet. Vi satt också i SPK V styrelse under en period. En nära relation blev det först 2013 då jag började visa hennes egenuppfödda toy pudel, Caro-line´s Candi´s Candlelight, ”Majken”.

Vi har varit på många utställningar tillsammans bland annat var vi på Crufts i Birminghamn. där jag visade Majken till fina framgångar. Förutom vårt Gerty och jag älskade att åka bil

Gerty är en beundransvärt stark kvinna där det inte finns något som stoppar henne från att ta sig till hundutställning. För henne har det aldrig funnits ett problem som inte går att lösa. Hon är med på det mesta så länge det stavas ÄVENTYR.

Med vänlig hälsning Katarina Ström, Ordf SPK västra avd

______

Jag lärde känna Gerty någon gång på 80-talet genom våra älskade storpudlar mest på utställningar som har varit vårt stora intresse. Senare åkte vi gemensamt till olika utställningar. Ofta då vi körde till västras utställningar åkte vi i  två bilar eftersom bilarna vår fulla med hundar bord burar  priser och utställningsmaterial som kataloger och  annat.

Gerty körde före och jag fick hänga med så gott det gick, Gerty hade bråttom och vid något tillfälle sprang rådjur upp på vägen och jag hann inte med utan Gerty försvann i fjärran.

Min långvariga vänskap med Gerty har hållit i många år i vått och torrt. Hälsningar Louise

—————————————–

Jeez what I experienced a lot with Gerty we have shown together, been to Crufts, talked a lot, a lot about lines and breeding. We also went to a concert on a beautiful summer evening where I think a grandson played in a band. That was a beautiful evening what we enjoyed then. I hope that I have been able to make a contribution in this way.

Love Wil

—————————

Vår (Katarina, Anne-Marie o min) bekantskap började när Katarina köpte valp av Gerty. Efter det hörde vi alltid “Flickor, flickor kan ni hjälpa mig” – när hon kom ensam med ett koppel på 5 hundar. “Kan du hjälpa mig att putsa lite” och vips så var Gerty ute o minglade istället! En rolig episod var i championklass tikar. Jag stod före Gerty som säger till mig, spring inte för fort nu för min tik är väldigt seg. Och när vi startar springer hon om mig (som skulle springa sakta!!!!)  med hunden i sträckt koppel framför!!! Gerty berättade sen, att hon själv blev väldigt förvånad. Detta berodde på att hon tagit fel hund och tagit en hanhund istället. Det var stort jubel på folket runt ringen. Hälsningar Kickie

—————

Gerty känner jag genom Pudelklubben västra, där jag blev invald 2003, då satt Gerty som ordförande o vi jobbade ihop i ca 12-13 år innan hon avgick. Vi har drivit klubben framåt i många år, åkt till CS ihop. Vi har inte alltid haft samma åsikter men kunnat diskuterat oss fram till bra framgångar för klubben. Vi har jobbat på alla Västras utställningar under våra år i styrelsen, bokat lokaler, domare och haft trevliga domarmiddagar efter väl genomförda utställningar. 

Vi åkte till Danmark ett år och ställde våra hundar, kan säga att Gerty var redan då i den övre medelåldern, jag fick hålla mig fast hårt där jag satt i passagerarsätet för hon körde som en biltjuv, det gick verkligen undan, ska erkänna att jag var rädd vid några tillfällen, både att vi skulle krocka och att vi inte skulle hinna fram i tid, då vi körde fel också men vi kom fram i till slut, hur det gick kommer jag inte ihåg, men roligt hade vi hälsar Marie Torgerson