Skip to content

Kongsök är en ny kurs för oss på Pudelklubben. Kongsök är en form av Specialsök där hunden ska nosa upp en bit av Röd Kong. \"\"
Röd Kong är en gummibehållare som man kan ha mat eller godis i som aktiverar hunden samtidigt som den äter.
Under Kongsök tar man en liten bit av Kongen och gömmer så att hunden får nosa upp den, på liknande sätt som vid NoseWork.

Kursen är till för den som är seriöst intresserad av att lära sig om grunden inom sökarbete.
Det här är i första hand en kurs för dig som förare och innehåller mycket teori och en del praktiska övningar som ska tränas på hemma.
Lektionstillfällena inleds med teori och därefter går man igenom hur det gått med hemmaträningen. Varje ekipage visar hur de gjort och får feedback.
Som stöd i utvärderingen används filmning. Förutom mellan första och andra tillfället är det två veckor mellan varje tillfälle för att ge dig möjlighet att träna.
Som stöd för träningen får du också en mall för träningslogg som du fyller i när du tränar.

I kursavgiften ingår åhörarkopior för teoriavsnitten. De kongbitar och övrig utrustning som vi tränar på under lektionen ingår.
Du får även ett litet startkit av kongbitar och små plaströr. Du som deltagare kommer behöva införskaffa en tärning, en tång och bygga en enklare form av urvalsbana.
Du får även tillgång till en sluten facebookgrupp där bilder/filmer och annat läggs upp och där man som grupp kan interagera både med varandra men även med mig som instruktör.

Det är bra att veta att man behöver ha en hund som fungerar med ätbar belöning och inte lekbelöning.
Under övningstillfällena visas en hund i taget. Övriga hundar får då tillgång till avskilda bås. Detta för att du och övriga deltagare ska kunna följa det aktuella ekipaget.
Din hund behöver därför vara bekväm med det. Bås arrangeras av instruktörerna om du inte själv har en hundbur du hellre vill använda.

Teoriavsnitt som ingår i kursen:
-Hundens luktsinne
-Utrustning för kongsök
-Belöningslära
-Operant inlärning
-Doftlära/Dofthantering
-Smeller
-Urvalsbana
-Arbetstecken
-Start- & Stoprutiner
-Kommando & Stimulikontroll
-Träningsprotokoll

Datum: V40 Lö  5/10, V41 Sö 13/10, V43 Sö  27/10, V45 Lö  9/11, V47 Lö  23/11, V49 Lö  7/12
Tid:  10:30-13:00
Instruktör: Maria Nilsson med hjälp av Anette Gifting Wennersten
Kostnad: 1.200:-/person
Anmälan: Sker via denna länk

\"\"
Blimedlemfyrkantig
Facebook Pagelike Widget