Fredagsintervju: Katarina Ström

Dags att träffa västra avdelningens nya ordförande som berättar lite om sig och sina hundar. Trevlig läsning!

Katarina_strom

Katarina Ström – Ordförande SPK västra avdelningen och innehavare av kennel True-Style

Grattis till det nya ordförandeskapet i pudelklubbens västra avdelning!
Hur har första tiden varit?
Den har varit bra! Självklart mycket att ta in och lära sig men jag har fått bra stöttning av alla runt omkring. Det är en konstig tid att bli ny ordförande i. Inga fysiska aktiviteter vilket gör att vi får satsa på fler aktiviteter på distans.

Berätta lite om vad du har för hundar idag.
Jag har ett antal toy- och dvärgpudlar, 3 hanar och 4 tikar i färgerna svart och brunt.

Kan du berätta lite vad dina valpar har varit med om innan de flyttar till sina nya ägare?
Klorna börjar jag klippa ganska tidigt, redan under andra veckan klipps de för första gången. Därefter i princip en till två gånger per vecka. Jag rakar nosen när valpen är cirka fyra veckor och därefter en gång per vecka. Då börjar jag också ståträna valparna på bordet. Det är mycket som händer för en valp i åldern fyra – fem veckor. De socialiseras med övriga flocken och andra människor. Vi åker också en hel del bil. Tycker det är tryggt och bra
att börja bilresor med valparna tillsammans med sin mamma. Bad, fön och klipp sker från cirka fem veckors ålder och därefter varje vecka fram till leverans.

Vad är ditt bästa pudelminne?
Mitt bästa pudelminne… så svårt!!! Har många underbara minnen så det är svårt att välja ett. Men om jag måste välja ett så är nog vinsten Best In Show veteran på My Dog 2018 med min förstfödda toypudel Nikki.

Vad skulle du ge för tips till alla som söker valp idag?
Idag blir i princip varje uppfödare överöst med förfrågningar från personer som vill ha pudel. Det är svårt att ge ett gemensamt svar för hur uppfödare vill ha dessa förfrågningar. En del föredrar Mail/Messenger medans andra vill ha ett telefonsamtal. Mitt tips är att söka uppfödare via rekommendationer och hålla sig till ett fåtal istället för massutskick. Läs på om rasen! Fundera över varför du vill ha en pudel och vad du kan erbjuda en pudel. Det är viktigt att du känner dig trygg med den uppfödare du vill köpa valp ifrån.