Fredagsintervju med Marie Carlén

Äntligen fredag igen och i dagens intervju träffar vi Marie Carlén. Marie har haft pudel och fött upp pudel under kennelnamnet Seabell´s under många år. Har du gått kurser i vardagsvård är chansen stor att du träffat Marie då hon tillsammans med Marie Pettersson är en av våra intruktörer för steg 1 och steg 2. Marie är även den som ringer upp och hälsar nya medlemmar i västra avdelningen välkomna. Vilken tur att det finns folk som Marie som ställer upp så för sin förening!

Marie Carlen3
Marie Carlen
Marie Carlen2

Vad har du för hundar idag?

Vi har fyra toypudlar i kenneln idag. Alla tikar.

Hur länge har du haft pudel och vad var det som gjorde att du skaffade pudel?

När jag var i 6-7 års åldern hade goda vänner till mina föräldrar två silver/grå mellanpudlar. Jag älskade deras energi och glädje och fick till och med låna deras kökssax och klippa lite ibland! Det måste sett galet ut men hundarnas husse och matte var nöjda! Sa dom i alla fall.
När jag blev lite äldre så rastade jag grannarnas pudlar. Det fanns en hel del pudlar där jag växte upp och jag bara älskade deras charm och följsamhet. För att inte tala om deras päls, som jag tidigt föll för!

Min första hund egna var en pytteliten svart pudel som jag tog över från min kusin eftersom han jobbade för mycket. En underbar liten tös, med Stortuvans-linjer. Givetvis klippte jag och fixade med henne. Nu har jag haft pudel i drygt 40 år.

Du har haft pudel, fött upp pudel och jobbat som hundfrisör i många år. Kan du nämna tre saker som du tycker en nybliven pudelägare ska veta/tänka på när de hämtar hem sin valp?

Jag säger alltid till mina valpköpare att det är lika viktigt att ni ställer krav på mej som att jag ställer krav på er. Jag är också väldigt noga med att de inte ska lämna hunden ensam hela dagar. Skulle det blir problem, om hunden blir skadad eller sjuk, vill jag att de ska kontakta mej (som uppfödare) först om det inte är akut. Kanske kan jag hjälpa och dela med mig min av min erfarenhet. Har haft mitt trim i 34 år och fött upp 60 kullar.

Det är säkert så att du precis som många andra uppfödare upplever ett stort tryck på valpar nu. Det måste vara väldigt svårt att ens hinna svara alla förfrågningar. Hur gör du när du bestämmer vilken valpspekulant som får köpa en valp?

Jag har absolut inget kösystem, utan de som visat intresse och som känns bäst vill jag gärna möta innan det blir affär.

Vad är ditt bästa pudelminne?

När en av mina fina mentorer, fina Tommy Östman, blev BIS på Stora Stockholm 1984 med Vanitonia Holy Moses.