Klippkurs för Cecilia Larsson i Luleå

Instruktör : Cecilia Larsson Hightops Kenneldagny1

Datum: 5-6 april

Plats: Hundtrimmet Luleå, Vretvägen 5

ca tider lördag 12-17

söndag 10-16/17

Deltagare : Max 8 st , först till kvarn…

Anmälan sker till Maria Isaksson-Hangasjärvi 070-6618138

 

Klippkurs med tottning och visningsklipp

Pris: 900 SEK för klippkurs (2 dagar)

Endast åhörare på visningsklippning och tottning av topknotar (återkommer inom kort med tider för visningsklipp) 300 kr/person

Cecilia Larsson, Hightop’s kennel uppfödning sedan 1986.Historien började 1983 då vår familj skaffade min första pudel, en silver hane som omplaceringshund. Ursprungligen från familjen Ipsen senare Indenors kennel. Charli som han hette, fick utstå diverse friseringsförsök innan matte hittade rätt med saxen. Vi var ett litet men ihärdigt pudelgäng uppe i nordligaste Kiruna där vi startade Kirunasektionen. För att få lite bättre kunskaper anlitade vi runt åren 1984 framlidna Anne Romeis kennel Look Twice. Hon var en stor inspirationskälla med sina mycket fina och välfriserade storpudlar. Vi skramlade ihop till flygresor för Anne och hennes frisyrer hjälpte oss mycket på vägen. Jag har mycket att tacka henne för det intresse som väcktes i mitt då 16 åriga liv.

Upplägg klippkurs:

Pratar och visar på bilder/whiteboard hur jag tänker när jag klipper. Visar på en eller två visningshundar hur jag klipper. Vet inte vilka hundar men lämpligen dvärg-toy-mellan då de stora tar mkt mer tid. Genomgång vilka frisyrer som önskas klippas. Kanske även genomgång innan frisyrerna sätts och man kan bedöma vad/vilket som är lämpligt för den o den hunden? Här beräknar jag att jag kan vara med och tex. forma ett ben om någon har svårt just med en sak ex vis. Jag visar gärna på hundar under tiden när jag går mellan borden.

Sedan visar Cecilia tottning av topknotar till utställning på en visningshund.

Förslag från Cecilia, att deltagarna går ut på kvällen och äter tillsammans , det kommer ni överens om på lördagen.