Pudelklubben Norra bjuder in till Doggiepilates i Piteå

Som träning, aktivering och rehabilitering!

Denna typ av träning har alla hundar nytta av, och det är dessutom väldigt roligt att träna. Du behöver bara ett redskap och lite plats någonstans inomhus. På somrarna är det trevligt att träna ute på gräsmattan! Kanske extra viktig träning för dig med hund som tex arbetar i skog där olika underlag ska pareras, men också för dig som tränar och tävlar nose work, agility eller om du har en hund som behöver stabilisera musklerna runt lederna, ex vid patella problem.

Innehåller:

  • Grundläggande anatomi
  • Praktiska övningar som utvecklar koordinations- och balansförmågan, och hjälper därmed till att utveckla de muskelgrupper som finjusterar exakta rörelser och stabiliserar lederna. Passar de flesta hundar och är väldigt stimulerande, både fysiskt och psykiskt, samt stärker självförtroendet.
  • Balansboll som rehab
    Vi tränar inomhus, teori blandat med anpassade praktiska övningar att fortsätta med hemma.

Har du något eget redskap kan du ta med det om du vill, men det finns redskap på plats som man får låna. Vi avslutar med genomgång av de redskap som finns att köpa, och tar upp beställningar av dessa för de som vill. Kaffe och te ingår!

Instruktör:
Emma Dysholm, Balansbollsinstruktör. Läs gärna mer på: www.pitehundsim.se

Förkunskaper:
Inga.

Plats:
Pite Hundsim, kurslokalen.

Tid:
14- ca 16 (sluttid har varierat mellan 16 och 16.30)

Datum:
SÖNDAG 24/2. Sista anmälan 10/2!

Anmäl till:
pitea.norra@pudelklubben.se

Övrigt:
Om din hund har någon diagnos vill jag att du mailar den till pitehundsim@gmail.com innan kursstart. Köp av plats är bindande, men inte personlig, vilket betyder att du får sälja platsen för samma pris till någon annan medlem i SPK innan kursstart.

Hunden ska vara rastad, försäkrad, vaccinerad enligt SKK´s rek, och fyllt 6 månader.

6 platser, först till kvarn! Reservlista upprättas.

Ta med belöningsgodis, och om hunden har någon bur/favoritfilt.

Om du har frågor eller funderingar så maila Emma eller ombudet!

(Ett bekräftelsemail kommer skickas när du har anmält dig så du vet om du kommit med eller ej. Om du är reserv får du veta vilken plats du har).