Viktigt! Återkallelse av värmedyna

 

 

Eftersom vi delade ut dessa b l a som priser på höstutställningen i fjol så vill vi informera er som har denna dyna!

Royal Canin genomför av säkerhetsskäl en 
förebyggande återkallelse av värmedyna
– med anledning av att en tredjepartsleverantör inte följt
Royal Canins standard för kvalitet och säkerhet

Royal Canin har sedan 2010 distribuerat en värmedyna (se bild ovan) som gåva till hundägare på utställningar och andra sponsrade event. Dynan är tillverkad av en tredjepartsleverantör till Royal Canin.

Efter en nyligen mottagen reklamation uppmärksammade Royal Canin att gelen i dynan inte är ofarlig vid förtäring och därmed inte lever upp till våra kvalitets- och säkerhetskrav. Vid normal användning är värmedynan ofarlig. Den kan dock vara potentiellt farlig om ett djur biter sönder dynan och slickar i sig av gelen.

Eftersom värmedynan kan innebära en potentiell risk, då tredjepartsleverantören inte följt Royal Canins specifikation, har vi för säkerhets skull beslutat att genomföra en förebyggande återkallelse av dynan. Beslutet är i linje med Royal Canins värdegrunder och principer, där hundars och katters hälsa och säkerhet är vår högsta prioritet.

Om du eller någon du känner har en värmedyna av denna typ, eller har några frågor kring detta, ber vi dig ta kontakt med oss. Ring 031-742 42 40 och välj sedan 2 för uppfödarservice, eller maila tillinfo@royalcanin.se.

Royal Canin beklagar det besvär detta innebär för dig och tackar för din förståelse för denna åtgärd.

Royal Canin Sverige AB, Rimmaregatan 1, 422 04 Hisings Backa | Tel: 031-742 42 40 | Fax: 031 – 742 42 56