18/11 Vardagsvårds- kurs

 
Välkomna att anmäla till vardagsvårds kurs med Marie och Matilda Öberg lördagen den 18 november 2023
 
Matilda är utbildad hundfrisör och arbetar som hundfrisör på Arken Zoo i Kalmar. Hon har tillsammans med Marie en storpudel som de ställer ut ibland och de tränar tillsammans i rallylydnad och agility.   
 
Kursen startar med en genomgång av vilka redskap man använder när man borstar och kardar sin hund samt hur man använder dessa verktyg med rätt teknik. Vi kommer även gå igenom vikten av bad och föning för att få ett bra resultat vid klippningen. Vi kommer att ge tips på hur man kontrollerar att hunden är tovfri, hur man klipper klor och rengör öron och tänder.  Vi demonstrerar  hur man klipper nos och tassar och efter det får deltagarna under överinssende av Marie och Matilda klippa nos och tassar på sina hundar och en kort vardagsfrisyr på sin hund. Deltagarna måste ha egna verktyg att använda under kursen.
Var: Kalmar Brukshundklubb
När: kl 10-16 den 18 november 2023
Max antal: 10 deltagare
Pris: 650 kr .
Fika med kaffe, te, bullar med pålägg ingår.
 
Ta med: Ett trimbord som hunden kan stå på under klippningen, maskinsax, sax, borste , karda, kam, klotång och övriga verktyg som du brukar använda.
 
OBS! Anmälan är bindande.
 
Anmälan görs till Kicki Nielsen på kicki.nielsen@pudelklubben.se senast 12/11  du får bekräftelse på din anmälan i vändande email då du också får uppgifter för betalning. Ange ev allergier i din anmälan.
 
Först till kvarn gäller och man måste vara medlem i Pudelklubben för att delta
Varmt Välkomna!