RAS version 3.0

Svenska Kennelklubbens avelskommitté godkände Svenska Pudelklubbens RAS-dokument vid sitt senaste möte med följande utlåtande

“Klubben presenterar ett mycket väl genomarbetat RAS-dokument med väldigt tilltalande layout. Rasen är väl beskriven med intressanta fakta om rasens historia och redogörelse för de mentala egenskaperna.

Det är en utmaning att få till ett lättläst och tydligt dokument när man arbetar med öppen stambok mellan storleksvarianter men här har klubben verkligen lyckats och lagt ner mycket tid på att plocka ut data manuellt för olika storleksvarianter och färger. Från den 1 augusti 2024 gäller en ny rasstandard, som presenteras illustrativt och är enkel att ta till sig. De prioriteringar som rekommenderas i aveln är relevanta och tydliga. Klubben har gjort analyser och prioriteringar i sina mål och handlingsplaner. Dokumentet tycks väl förankrat hos medlemmarna.
Det är en stor glädje att ta del av ert RAS-dokument, som ger en så fin helhetsbild av er ras. Stort lycka till med ert fortsatta arbete!”

Södertälje 28/8 2024 Mikaela Sandbacka

RAS, fastställd av SKK/AK nr 4–2024,  20240903