Stadshunden

Jennifer & Nami

Kanske har ni skymtat denna lilla donna på 6 månader tidigare här på Pudelklubbens hemsida (och fb) – hon är nämligen stjärnan i vår pälsvårdsserie för nybörjare. Nu ska ni få lära känna henne och matte Jennifer lite mer. 

Nami är  6 månader gammal och en grå storpudeltik. Hon, matte Jennifer och husse bor centralt i en liten stad norr om Göteborg. 

Jennifers topp tre med pudlarnas fördelar:

  • Deras klipskhet
  • Den mjuka och mysiga pälsen (som inte fäller!!!)
  • Den fina lugna personligheten.
Nami

Vad var det som gjorde att du/ni skaffade just pudel?

Vi har haft pudlar i familjen sedan innan jag föddes. Min mamma drog med mig ut på hundpromenader och hundutställningar i alla väder!

Efter att jag flyttade hemifrån så kände jag verkligen direkt saknaden av att inte ha en hund i lägenheten. Jag började nästan sakna de där promenaderna som man bara måste ta när det ösregnar utomhus. Men utan hund hade jag ju ingen anledning eller motivation att komma ut!

Min sambo har i hela sitt liv varit allergisk mot pälsdjur. I början var han ganska allergisk mot min mammas pudlar men kroppen blev tillslut van. Så det blev väldigt självklart att vi skulle ha just en pudel. Jag kände mig trygg med rasen och vi visste att den fungerade fint med min sambos allergi.

Nami 

Nami är en bestämd liten tjej som inte tvekar på att uttrycka sig om någonting inte är som hon vill.

Men det är framförallt hennes mentalitet som överraskar mig varje dag. Hon vänjer sig ganska fort vid nya situationer och anpassar sig väldigt bra. Sedan är hon så otroligt snäll och gosig.

Hon älskar att pussas … Med alla!

Vardagen hos oss

Både hon och jag vaknar av mitt alarm. Det finns ingen tid för att snooza, då börjar hon jämra sig bort ifrån sin hundsäng. Vi går ut på en liten promenad och sedan hoppar hon upp i sängen för att väcka min sambo.

Hon och jag har lite TV-mys i soffan innan jag tar upp laptopen för att jobba. På grund av corona så har jag nästan helt och hållet börjat jobba hemifrån – vilket passar henne perfekt. Min pojkvän jobbar hemifrån så tanken var från början att de skulle vara med varandra om dagarna när jag jobbade i Göteborg.

Sedan tar jag och min sambo en längre promenad vid lunch eller på kvällen och brukar ta med en boll och träna apport med henne. Har vi tur stöter vi på taxen Dagny som bor på våningen över oss på lite bus!

Vissa dagar tar jag med laptopen och Nami hem till mina föräldrar så hon och mina föräldrars hundar kan leka hela dagen. Då sover hon riktigt gott på kvällen!

Vad innebär pälsvård för er?

Eftersom Nami knappt fyllt 6 månader än har pälsen inte hunnit växa ut så mycket än! Men på grund av min pojkväns allergier så badar vi henne omkring var tredje vecka och borstar igenom pälsen några gånger varje vecka.

IMG_20200825_084508
IMG_20200929_183215
IMG_20201010_155410
121673660_912718779136835_8107763283543663541_n

Vad gör ni när ni hittar på något extra roligt?

Nami älskar att springa lös i skogen. Hon kan få riktiga pudelfnatt. Speciellt om det är lerigt!

Det allra bästa är om min mammas storpudel Harry är med så de kan springa ihop. Allting är mycket bättre och säkrare när Harry är med.