SKK Hunddata & Avelsdata

SKK har flera verktyg, däribland avelsdata och hunddata, där du kan söka efter information om enskilda hundar och även rasen som helhet.

Vi går genom några tips och trix som är nyttiga att kunna när du söker i dessa verktyg.

På Hundadata kan du enkelt göra uppslag på olika hundar och få tillgång till information om hunden. Du behöver veta namnet hunden har i stamtavlan eller registreringsnummer för att snabbt göra uppslag i SKKs databas. Du kan t ex se tävlingsresultat, stamtavla, uppgifter om uppfödaren och hälsoresultat på hunden som du söker upp.

På Avelsdata kan du fördjupa sökningarna och få en helhetsbild kring en enskild individs både enskilda hälsa, tävlingar m.m men också få översikt över syskons, avkommors och andra släktingars resultat. Här kan du också göra provparningar och få fram stamtavlor på fiktiva parningar med bla inavelsgradsberäkning samt ev. preliminär HD-index (för storpudel och mellanpudel). Du hittar också information kring rasen som helhet; statistik över hälsa, mentalitet när det gäller BPH och MH, statistik kring vilka hundar som har använts i avel och massa mer matnyttigt.

Var inte rädd för att prova att trycka dig fram bland de olika val man kan göra i både Avelsdata och Hunddata – för att lära dig mer!