Skip to content

Stor efterfrågan på valpar just nu!

Det är inte bara inom Pudel som det är svårt att hitta valp eller äldre hund att köpa just nu utan inom de flesta raser. Det är ju ”smickrande” att det är en stor efterfrågan men även en otroligt viktig balansgång. Som uppfödare har vi ett stort ansvar gentemot våra renrasiga hundar, att de bibehåller hälsan, sina rasegenskaper och olika funktionaliteter. Just nu är efterfrågan större än tillgången och det ska vi vara stolta över men få inte panik – Om ni letar valp!

Ha tålamod upprätta kontakter och sätt er på lista hos uppfödare som är godkända inom SKK och SPK organisationerna, som följer dess regler och krav. Det tar lite längre tid nu och kanske får ni resa lite längre och kanske byta färg eller kön än det som ni tänkt från början. Om ni skickar förfrågan på mail, fråga inte bara om priset utan berätta lite mer, vad ni är intresserade av, era erfarenheter och varför ni vill köpa just pudel. 

Här på hemsidan hittar du även vårt uppfödarregister i menyn.

Lycka till i jakten på er nya familjemedlem – ha tålamod!

Aktuella valpkullar

Aktuella kullar för hänvisning via Svenska Pudelklubben

Det är respektive uppfödares ansvar att inskickade uppgifter är korrekta och att kullen följer våra valphänvisningsregler. På SKKs avelsdata och hunddata kan du kontrollera individers hälsotester och tävlingsmeriter m.m  sök med hjälp av hundens namn eller registreringsnummer.  

Är du uppfödare och vill använda dig av hänvisningen? Klicka dig vidare hit

Du kan vända dig till vår valphänvisare med frågor
SPKs Valphänvisare:
Christina Sohlman
Tel: 070-631 01 60
E-mail: valpformedling@pudelklubben.se

Aktuella kullar för hänvisning via Svenska Pudelklubben

Kullarna presenteras nedan med bild och kort information om uppfödaren samt förväntat födelsedatum.

Vill du veta mer om en specifik kull klickar du på bilden eller rubriken och hela kullinformationen kommer upp på en egen sida.

Du kan också söka på kullar om du söker efter en valp i en särskild storlek, färg, eller vart i landet uppfödaren finns etc.