Stor efterfrågan

Det är inte bara inom Pudel som det är svårt att hitta valp eller äldre hund att köpa just nu utan inom de flesta raser. Det är ju ”smickrande” att det är en stor efterfrågan men även en otroligt viktig balansgång. Som uppfödare har vi ett stort ansvar gentemot våra renrasiga hundar, att de bibehåller hälsan, sina rasegenskaper och olika funktionaliteter. Just nu är efterfrågan större än tillgången och det ska vi vara stolta över men få inte panik – Om ni letar valp!

Ha tålamod upprätta kontakter och sätt er på lista hos uppfödare som är godkända inom SKK och SPK organisationerna, som följer dess regler och krav. Det tar lite längre tid nu och kanske får ni resa lite längre och kanske byta färg eller kön än det som ni tänkt från början. Om ni skickar förfrågan på mail, fråga inte bara om priset utan berätta lite mer, vad ni är intresserade av, era erfarenheter och varför ni vill köpa just pudel. 🐩

Här hittar ni aktuella kullar som finns för förmedling just nu
https://pudelklubben.se/kopa-pudel/aktuella-valpkullar/

Här hittar ni uppfödarregister med uppfödare av alla storlekar
https://pudelklubben.se/kopa-pudel/uppfodarregister/