Filmtips i decembermörkret

Ni har väl inte missat att SKK haft en del webbinarium under hösten som behandlat både avel & hälsa samt beteende? Dessa går nu att hitta via SKKs youtubesida, vi har samlat de som är vänder sig lite extra till er som är avelsintresserade på en egen sida – klicka här för att komma dit.

Nedan hittar ni de senaste föreläsningarna – så passa på när det är mörkt och kallt ute att krypa upp i soffan med någon varm dryck och förkovra er i ämnet hund!

Avtal för uppfödare

Vilka avtal måste SKKs uppfödare använda? Vilka övriga avtal finns? När är det lämpligt att använda ett särskilt avtal och varför är det så viktigt med skriftliga avtal? Vilka är de senaste ändringarna på överlåtelseavtalen?

SKKs chefsjurist Agneta Lönn reder ut frågorna och tar även upp hur den nya konsumentköplagen påverkar SKKs köpeavtal.

Index för bättre ledhälsa - några tips på vägen!

Sofia Malm Persson, genetiskt sakkunnig på SKKs avdelningen för avle och hälsa, föreläser om hur index kan användas för att förbättra ledhälsan hos våra hundar.

Avtal för uppfödare

På den här föreläsningen med Jessica Mann kommer du som har valp, en ny vuxen omplacering eller en hund där du vill förbättra relationen få en rad tips på hur du kan tänka när du jobbar med din hund. Föreläsningen följs av en frågestund ledd av Helena Frögeli från SKK.

Index för bättre ledhälsa - några tips på vägen!

När blev hunden människans bästa vän och varifrån kom den? Hur blev den vår trogna följeslagare? Varför ser hundar ut som de gör? Vem är egentligen familjehunden? Vad kan vi förvänta oss av hunden i framtiden? Detta är en föreläsning av etologen och ledarskapscoachen Eva Marie Wergård fylld med intressant kunskap kring hundens utveckling till att bli människans bästa vän.